چهارمین وبینار سرآمدشو در تاریخ ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۰ با موضوع داستانوارسازی پداگوژی برگزار شد.وبینارهای آموزشی سرآمدشو، یکی از پروژههای بنیاد سرمد است. این رویدادها به صورت ماهانه و به منظور بهروزرسانی فعالان آموزشی در حوزهی تعلیم و تربیت برگزار میشود.
در سومین وبینار آموزشی سرآمدشو با موضوع (مهارتهای زندگی و شایستگیهای کلیدی در قرن ۲۱) به راههایی پرداخته شد که میتوان در عصر کنونی در زمینهی آموزش و تربیت به کار برد.
در رویداد چهارم آموزشی سرآمدشو، موضوع داستانوارسازی به عنوان رکن مهمی در هندسه تعلیم و تربیت مطرح شد.دکتر طلایی (عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه تربیت مدرس) ارائه دهنده این وبینار بودند. ایشان پداگوژی را هم علم و هم هنر نامیدند.به بیانِ ایشان؛ پداگوژی در واقع، ترکیبی از علم تجربه شده و خلاقیت مبتنی بر علم است. با این هدف که یادگیرنده، یادگیری عمیقتر، ماندگارتر، بیشتر و سریعتری داشته باشد.
در ادامه ایشان بیان کردند اینکه چگونه آموزش را بهتر کنیم، همواره مسئله بشر بوده است.
به گفتهی دکتر طلایی در مسئلهی پداگوژی یک سری رویکرد وجود دارد. از جمله :
- رفتارگرایی
- شناخت گرایی
- سازنده گرایی
- سازنده گرایی اجتماعی
دکتر طلایی در ادامه فرمودند:
داستان نوعی برگشت به طبیعت و طبیعی بودن یادگیری انسان و غیر مدرسهای کردن آموزشها است و داستان به ذات انسان برمیگردد و انسان در واقع حیوانی قصهگوست و در این باره به آموزشنامه بدرالدین جماعت در پیشینه خودمان اشاره کردند. در قسمت اول داستانوارسازی پداگوژی، مفهوم پداگوژی از ابعاد مختلف بررسی شد و ادامهی موضوع به وبینار بعدی موکول شد.